АНОНСИ

Дослідження EUROSTUDENT

16 січня 2014 року

З кінця 1990-х років в Європі діє програма «Євростудент». Зазначена програма являє собою довгострокове регулярне (панельне) дослідження-опитування студентів в більш ніж двадцяти європейських країнах.

 

У 2011 році Координаційною Радою програми  «Євростудент» було запропоновано Україні взяти участь у п’ятому етапі цієї програми. Свій намір участі у програмі Україна підтвердила листом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.01.2012 р., у якому було визначено дослідницьку групу програми «Євростудент» в Україні. 

 

Участь у подібному проекті поставить Україну в один ряд з європейськими країнами; у нас з’явиться можливість зіставлення соціальних характеристик студентства України та інших європейських країн; нам вдасться відповісти на ряд питань, які цікавлять Міністерство освіти і науки, керівників закладів освіти, викладачів та студентів, вчених і дослідників, суспільство в цілому.

 

Результати дослідження передбачається обговорити на наступній зустрічі міністрів країн-учасниць Болонського процесу у травні 2015 року в Єревані (Вірменія).

 

Інформуємо Вас, що соціологічне дослідження за програмою «Євростудент» в Україні планується провести з 14 квітня по 25 травня 2014 року Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна спільно з Соціологічною асоціацією України. Передбачається проведення опитування 4000 студентів у 44 ВНЗ України.

 

Детальніше


Ми у соціальних мережах: