НОВИНИ

Дослідницький проект «EUROSTUDENT-V»

24 серпня 2014 року

Проект «EUROSTUDENT» є багаторічною міжнародною дослідницькою програмою з вивчення думок і настроїв студентів.

За минулі роки було проведено чотири хвилі програми у більш ніж двадцяти європейських країнах. П’яту хвилю програми було завершено у 2014 році. Україна вперше приєдналася до цієї програми саме у п’ятій хвилі. Інститутом соціально-гуманітарних досліджень ХНУ імені В.Н.Каразіна сумісно зі Східноукраїнським Фондом соціальних досліджень за підтримки Міністерства освіти і науки України та за організаційному та фінансовому сприянні Соціологічної асоціації України було проведено дослідження за проектом «EUROSTUDENT».

Опитування українських студентів проходило у березні-травні 2014 року в тринадцяти регіонах країни. Опитування було проведено у 42 внз у тринадцяти регіонах країни (Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Харків, Луганськ, Суми, Херсон, Житомир, Полтава, Львів, Чернівці, Луцьк). Студентів було опитано методом анкетування в аудиторіях під час занять. Загальна кількість опитаних становить 3696 осіб. В опитування брали участь студенти 1-5 курсів різних спеціальностей. За даними національної статистики було визначено частки студентів, яких необхідно було опитати в різних регіонах, в державних та приватних ВНЗ, та на різних факультетах. Конкретні ВНЗ, а також групи студентів для опитування було відібрано випадковим чином. В опитуванні брали участь лише студенти денної форми навчання.

В результаті були отримані дані, що включають близько 250 ключових індикаторів, які описують широкі області: доступ до вищої освіти, соціально-економічні умови проживання під час навчання, міжнародна мобільність тощо.


Ми у соціальних мережах: